Siirry suoraan sisältöön

Ilmalämpöpumppu taloyhtiöön

Huomaamaton ilmalämpöpumppu kerrostaloon taloyhtiölle

Satutko asumaan asunto-osakeyhtiössä ja harkinnassa on ollut ilmalämpöpumppu? Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten yksinkertaista ilmalämpöpumpun hankinta taloyhtiölle on. 

Usein kuvitellaan, että prosessi on pitkä ja byrokraattinen, mutta näin ei todellisuudessa ole.

Olemme koonneet tähän artikkeliin kaiken, mikä sinun pitää tietää. Suurin osa tekemistämme ilmalämpöpumppujen asennuksista tehdään juuri näihin asunto-osakeyhtiöihin.

Tärppi: ilmalämpöpumpun saa asentaa kerrostaloasuntoon, kun asunnosta löytyy parveke. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö pitää sijoittaa parvekkeen kaidetason alapuolelle, jolloin se sitä ei näy ulkoapäin katsottuna.

Taloyhtiö saattaa asettaa tiettyjä vaatimuksia, esimerkiksi melutasosta, ulkoyksikön sijainnista tai sen värjäämisestä rakennuksen tyyliin sopivalla suojalla. Toisinaan vaatimukset voivat myös koskea syntyvän kondenssiveden ohjausta.

Kuuluitpa sitten taloyhtiön hallitukseen tai omistat asunto-osakeyhtiön – käy pyytämässä maksuton tarjous sivuillamme ja etsitään sinulle yhdessä paras ilmalämpöpumppu.

Minkälainen ilmalämpöpumppu on mahdollista hankkia taloyhtiöön?

Tärkein ominaisuus taloyhtiöön hankittavissa ilmalämpöpumpuissa on yleensä melutaso. Kun melutaso on riittävän alhainen, ei koneen käyntiä huomaa edes yön pikkutunteina. 

Nyrkkisääntönä on, että äänitaso saa olla korkeintaan 45 dB mitattuna naapurin parvekkeelta tai pihasta.

Me varmistamme kaikissa tapauksissa, että nämä ja asiakkaan asettamat kriteerit täyttyvät 100 prosenttisesti.

Ilmalämpöpumppu kerrostalossa

Kerrostaloihin ei lähes koskaan hankita ilmalämpöpumppua, jolla on lämpöä tuottavia ominaisuuksia. Ne ovat aina lähes poikkeuksetta viilentäviä, koska asunnot lämmitetään kerrostalon oman lämmönjakelun kautta.

Viilentävät ilmalämpöpumput ovat yleensä edullisia ja tuottavat runsaasti hyötyä. Yksi kaupan päälle tulevista hyödyistä on ilman raikastuminen, kun ilmasta poistuu ylimääräistä kosteutta.

Me autamme sinua sopivan ilmalämpöpumpun hankkimisessa kerrostaloasuntoon.

Ilmalämpöpumppu rivitaloon

Ilmalämpöpumpun valitseminen rivitaloon tai luhtitaloon on hieman monimutkaisempaa, sillä pumppu kannattaa valita nykyisen lämmitysmuodon perusteella.

Jos sinulla on sähkölämmitys, kannattaa ilmalämpöpumpuksi valita sellainen, joka viilentää sekä lämmittää. Tällä tavalla saat huomattavia säästöjä vuosittain, kun nykyiset kustannuksesi alenevat.

Tarvittaessa me autamme sinua vertailemaan ja valitsemaan sopivan pumpun, ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan. Varmistamme myös, että se tulee asennettua oikein.

Ilmalämpöpumppu taloyhtiölle halvalla

Jos kuulut taloyhtiön hallitukseen voit ottaa puheeksi ilmalämpöpumppujen joukkohankinnan. Yhteishankinta on helppo toteuttaa, mikäli useampi asukas osoittaa kiinnostuksen ilmalämpöpumppujen hankintaa kohtaa.

Me autamme taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa tai isännöitsijää kilpailuttamaan ja vertailemaan parhaat vaihtoehdot. 

Samalla hankinta tulee huomattavasti edullisemmaksi, kun hankintaan ja asennetaan useampia ilmalämpöpumppuja yhdellä kertaa.

Tällä tavoin olemme asentaneet ilmalämpöpumppuja kokonaisiin taloyhtiöihin, jolloin säästöt ovat olleet todella merkittäviä.

Mistä aloitan, kun haluan ilmalämpöpumpun taloyhtiöön?

Aivan ensimmäiseksi ota asia puheeksi taloyhtiön hallituksen kesken. Hallitus asettaa omat reunaehtonsa laitteen hankinnalle, kuten edellä mainitut melutaso, sijainti ja niin edelleen.

Tämän jälkeen voit ryhtyä vertailemaan erilaisia ratkaisuja kanssamme. Vaihtoehtoisesti voi myös olla, taloyhtiön edustaja alkaa ajaa asiaa eteenpäin kanssamme.

Kun olemme yhdessä löytäneet asuntoosi / taloyhtiöösi sopivan ilmalämpöpumpun on aika lähettää isännöitsijälle muutostyöilmoitus. 

Tarvittaessa me autamme sinua ilmoituksen täyttämisessä ja toimitamme tarvittavat dokumentit.

Olemme koko prosessin ajan tavoitettavissa joko puhelimella, sähköpostilla tai jopa paikan päällä.

Tämän jälkeen aloitetaan varsinainen työ. Asentajamme saapuvat asentamaan laitteet sovittuna ajankohtana ja antavat sinulle kirjallisen asennusselvityksen ja takuutodistuksen. 

Asentajamme antavat myös tarvittaessa opastuksen laitteiden käyttämiseen ja omatoimihuoltoon.

Tämän lisäksi tarjoamme aina tukea ilmalämpöpumpun huoltoon koko tuotteen elinkaaren ajan. Näistäkin voimme sopia taloyhtiön tai asukkaiden kanssa erikseen.