Skip to content

Ilmanvaihto huolto ja korjaus

Ilmanvaihto vaatii säännöllistä ylläpitoa. Voit rajallisin määrin itse huoltaa ilmastointilaitteitasi ohjeilla jotka annamme tällä sivulla. Suosittelemme kuitenkin säännöllisesti ammattilaista tarkistamaan ilmanvaihtojärjestelmien toimivuuden.

Huolto toimii ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ilmastoinnin toimivuuden turvaamiseksi.

Soita meille: +358 452699195 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@inengineering.fi

Mitä tarkoitetaan ilmanvaihdon huollolla ja korjauksella

Ilmanvaihdon huollolla tarkoitetaan tyypillisesti niitä toimenpiteitä joita nykyisiin ilmanvaihtojärjestelmiin voidaan tehdä suorituskyvyn parantamiseksi ja toimivuuden varmistamiseksi.

Suosittelemme ammattilaisen tekemää ilmanvaihdon huoltoa, jolloin yksikään ongelma ei jää ratkaisematta. Samalla saat ilmanvaihtojärjestelmässä esiintyvät viat korjattua nopeasti.

Jos et tarvitse ammattilaisen apua, voit itse huoltaa ilmanvaihtolaitteistasi säännöllisesti Hengitysliiton sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Ilmanvaihdon huoltaminen itse

Tyypillisin tapa huoltaa itse ilmanvaihtoa on suorittaa niin kutsutut perushuoltotoimenpiteet, joita ovat muun muassa ilmanvaihtoventtiilien puhdistaminen, kanaviston puhdistaminen, ilmansuodattimien vaihto ja puhdistaminen sekä ilmanvaihdon säätäminen.

Seuraavaksi ohjeet tee-se-itse huoltoon. Jos tarvitset ammattilaisen apua, ota rohkeasti yhteyttä.

Korvausilmaventtiilien puhdistaminen:

Korvausilmaventtiilit suositellaan puhdistettavaksi noin 2 – 6 kuukauden välein, irroittamalla korvausilmaventtiilin sisäosa  ja pesemällä tai vaihtamalla suodatin. Kun suodatin on pesty tai vaihdettu voidaan vielä ulkoritilä imuroida ja puhdistaa.

Myös Hengitysliitto suosittelee ilmanvaihtokanaviston puhdituksen teettämistä ammattilaisella noin 5 – 10 vuoden välein, jolloin ammattilainen tekee tarvittavat säädöt puhdistustoimenpiteiden jälkeen.

Itse ilmanvaihtokanavan puhtaus voidaan tarkistaa venttiilien puhdistuksen yhteydessä.

Kysy lisää - me autamme