Siirry suoraan sisältöön

Teollisuuden säteilylämmittimet

Säteilylämmittimet sopivat yksityishenkilöille ja yrityksille erilaisiin käyttötarkoituksiin tarjoten miellyttävän-, taloudellisen- ja tehokkaan lämmön. 

Itse lämmittimet ovat äänettömiä eivätkä juurikaan liikuta ilmaa, jolloin niiden toiminta-alue on helppo määritellä esimerkiksi ravintoloissa.

Me myymme, asennamme ja korjaamme säteilylämmittimiä.

Jätä tarjouspyyntö meille

Mikäli haluat vastauksen mahdollisimman nopeasti, voit myös soittaa numeroon: 0400 781 866

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Lomakkeen tiedot toimitetaan InEngineering Oy:lle. Saat vastauksen jopa 15 minuutissa.

Asiakkaidemme kommentteja

4.9⭐⭐⭐⭐⭐
Perustuu 176 arvosteluun verkossa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Maaliskuu 2023
Minna S.
Voin suositella teollisuuden suurempiin toimeksiantoihin. Asiantuntevaa ja osaavaa porukkaa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Joulukuu 2022
Lauri K.
Joka kerta vastaus nopeasti ja työn aloitus vauhdilla.
⭐⭐⭐⭐⭐ Marraskuu 2022
Vesa M.
Aina yhtä mukava tehdä yhteistyötä.
⭐⭐⭐⭐⭐ Syyskuu 2022
Matti I.
Voin lämpimästi suositella Inengineering Oy:n palveluita muille.

Oletko harkinnut säteilylämmitintä? Onko nykyisen säteilylämmittimesi teho heikentynyt? Me autamme kaikissa säteilylämmittimiin liittyvissä kysymyksissä.

Soita meille: +358 452699195 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@inengineering.fi

Mikä on säteilylämmitin

Säteilylämmitin on helppo, turvallinen ja taloudellinen tapa lämmittää ilmaa. Säteilylämmitimiä voidaan käyttää yritysten tiloissa, kodeissa, kerrostaloissa ja niin edelleen. Jos olet ostamassa itsellesi säteilylämmitintä, saat perinteisistä tavarakaupoista kuten Biltemasta riittäviä lämmittimiä pieniin tiloihin.

Suurempaan käyttöön tarvitaan kuitenkin teollisuusvalmisteisia säteilylämmittimiä joita myös me asennamme pääsääntöisesti yrityksille ja teollisuuslaitoksille.

Säteilylämmittimet voidaan jakaa sähköisiin, polttoöljyllä ja kaasulla toimiviin lämmittimiin, joista jälkimmäiset ovat huomattavasti energiatehokkaampia ja kokonaistaloudellisempia esimerkiksi ulkotiloihin.

Nestekaasutoimisia säteilijöitä käytettäessä vältytään tarpeettoman suurilta sähköliittymiltä ja palamisen tuloksena syntyy vain CO2 + H2O. Energiaa ei kulu hukkaan pakokaasujen mukana.

Kaasukäyttöinen säteilylämmitin

Kaasukäyttöinen säteilylämmitin on laite, joka tuottaa lämpöä kaasun polttamisen avulla. Säteilylämmitin toimii siten, että kaasu poltetaan liekin muodossa ja tämä liekki tuottaa säteilylämpöä ympäristöönsä. 

Tämä lämpö säteilee ympäriinsä ja lämmittää läheisiä kohteita, kuten tilan ihmisiä ja esineitä.

Kaasukäyttöinen säteilylämmitin soveltuu erityisesti tiloihin, joissa tarvitaan nopeaa lämmitystä, kuten varastoihin, autotalleihin tai urheiluhalleihin. 

Säteilylämmittimellä voidaan nopeasti saada haluttu lämpötila aikaan, ja lämmittimen toimintaa voidaan säätää termostaatilla, jolloin lämmityksen tarkkuus paranee ja energiankulutus vähenee.

Kaasukäyttöisessä säteilylämmittimessä on useita etuja verrattuna muihin lämmitysmuotoihin, kuten sähkölämmitykseen. 

Kaasukäyttöinen lämmitys on yleensä edullisempaa kuin sähkölämmitys, sillä kaasu on yleensä halvempi polttoaine kuin sähköenergia. 

Lisäksi kaasukäyttöisessä lämmityksessä lämpö voidaan kohdistaa suoraan haluttuun kohteeseen, mikä vähentää hukkalämmön määrää ja lisää lämmitystehokkuutta.

Polttoainekäyttöinen säteilylämmitin

Polttoainekäyttöinen säteilylämmitin on laite, joka käyttää polttoainetta, kuten dieseliä, lämmön tuottamiseen. 

Laitteessa on poltin, joka sytyttää polttoaineen palamaan, ja tämä palaminen tuottaa säteilylämpöä ympäröivään tilaan.

Polttoainekäyttöinen säteilylämmitin soveltuu hyvin esimerkiksi tiloihin, joissa ei ole sähköliitäntää, kuten rakennustyömaat, teltat, veneet tai mökit. 

Lämmittimen toimintaa voidaan säätää termostaatilla, jolloin lämmityksen tarkkuus paranee ja energiankulutus vähenee. Laitteet ovat yleensä kannettavia ja helppoja siirtää paikasta toiseen.

Polttoainekäyttöisessä lämmittimessä on useita etuja verrattuna muihin lämmitysmuotoihin, kuten sähkölämmitykseen.

Polttoainekäyttöinen lämmitys on yleensä edullisempaa kuin sähkölämmitys, sillä polttoaineen hinta voi olla alhaisempi kuin sähkön hinta. 

Lisäksi polttoainekäyttöisessä lämmityksessä lämpö voidaan kohdistaa suoraan haluttuun kohteeseen, mikä vähentää hukkalämmön määrää ja lisää lämmitystehokkuutta.

Mihin säteilylämmitin kannattaa asentaa?

Säteilylämmittimen asentaminen riippuu tietysti säteilylämmittimen tyypistä ja sen käyttökohteesta. Yleisesti ottaen säteilylämmittimen asennus voidaan jakaa kahteen osaan: fyysinen asennus ja sähköinen kytkentä.

Fyysinen asennus alkaa yleensä säteilylämmittimen oikean paikan valinnalla. On tärkeää asentaa lämmitin oikealle korkeudelle ja oikealle etäisyydelle lämmitettävästä kohteesta. 

Säteilylämmittimen asennuspaikkaa valittaessa on myös otettava huomioon turvallisuusnäkökohdat ja mahdolliset esteet, kuten kaapelit tai putket, jotka saattavat häiritä lämmittimen asennusta tai toimintaa.

Kun säteilylämmitin on oikeassa paikassa, se kiinnitetään yleensä seinään tai kattoon kiinnityslaitteiden avulla. Lämmittimen kiinnitys on tärkeää, jotta se pysyy paikallaan ja toimii oikein käytön aikana.

Sähköinen kytkentä on toinen tärkeä osa säteilylämmittimen asennusta. Säteilylämmittimen sähkökytkentä on yleensä yksinkertaista, mutta on tärkeää noudattaa asennusohjeita tarkasti, jotta kytkentä on turvallinen ja säteilylämmitin toimii oikein. 

Sähköinen kytkentä sisältää yleensä kytkentälaatikon asennuksen, kaapelin kytkemisen kytkentälaatikkoon ja lopuksi kytkentälaatikon sulkemisen.

On tärkeää muistaa, että säteilylämmittimen asennus on aina suoritettava ammattilaisen toimesta tai ainakin asennusohjeiden mukaisesti. Jos säteilylämmitin on asennettu väärin, se voi aiheuttaa vaaratilanteita, vahingoittaa omaisuutta tai olla tehottomampi kuin sen pitäisi olla.

Tyypillisesti säteilylämmitin asennettaan terasille, ulkotiloihin tai muuhun viileämpään tilaan. Sähkökäyttöiset lämmittimet voidaan asentaa myös sisätiloihin, esimerkiksi kattoon.

Jos lämmitin asennetaan kattoon on muistettava, että ilma lämpenee ylempää ja riippuen ilmanvaihdosta se ei välttämättä yllä oleskelutasoon asti.

Tarvitsetko teollisuuskäyttöön soveltuvia säteilylämmittimiä?

Säteilylämmittimet ovat suosittuja lämmityslaitteita teollisuudessa, koska ne ovat tehokkaita, taloudellisia ja helppokäyttöisiä. Teollisuuden sovelluksissa säteilylämmittimiä käytetään yleensä lämmittämään tiloja, tuotteita ja prosesseja.

Teollisuuden säteilylämmittimet voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: infrapunasäteilylämmittimiin ja lämpösäteilylämmittimiin.

Infrapunasäteilylämmittimet käyttävät lyhytaaltoista infrapunasäteilyä lämmön tuottamiseen, kun taas lämpösäteilylämmittimet käyttävät pitkäaaltoista lämpösäteilyä.

Teollisuuden säteilylämmittimiä käytetään useisiin erilaisiin sovelluksiin, kuten pintakäsittelyyn, kuivaukseen, lämpömuovaukseen ja sulattamiseen. 

Esimerkiksi metallin lämpökäsittelyssä käytetään säteilylämmittimiä metallikappaleiden lämmittämiseen haluttuun lämpötilaan ennen kuumamuovaus- tai takomisprosessia. 

Säteilylämmittimiä voidaan myös käyttää teollisuuskuivauksessa, kuten tekstiilien kuivauksessa tai maalin kuivauksessa, koska ne tuottavat nopeasti ja tehokkaasti lämpöä, joka nopeuttaa kuivausprosessia.

Teollisuuden säteilylämmittimet ovat yleensä erittäin kestäviä ja ne on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja haastavia ympäristöjä.

Niiden käyttö vähentää usein myös energiankulutusta ja parantaa tuotantoprosessin tehokkuutta, mikä tekee niistä houkuttelevan valinnan teollisuuden lämmitys- ja kuivaustarpeisiin.

InEngineering toimittaa, asentaa ja korjaa infrapuna / säteilylämmittimiä teollisuuskäyttöön. Myös suuret tilaukset onnistuvat sovitussa aikataulussa.