Siirry suoraan sisältöön

Lämpöpumput

Myynti, asennus, huolto - avaimet käteen periaatteella

Lämpöpumput ovat olleet viime vuosina suosittu valinta yhä useamman kodin lämmitysjärjestelmäksi.

Lämpöpumppujen suosion kasvu on johtunut niiden monista eduista, kuten taloudellisuudesta, ympäristöystävällisyydestä ja helppokäyttöisyydestä.

Pyydä tarjous ja asennetaan pumppu nopealla aikataululla!

Jätä tarjouspyyntö meille

Mikäli haluat vastauksen mahdollisimman nopeasti, voit myös soittaa numeroon: 0400 781 866

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Lomakkeen tiedot toimitetaan InEngineering Oy:lle. Saat vastauksen jopa 15 minuutissa.

Asiakkaidemme kommentteja

4.9⭐⭐⭐⭐⭐
Perustuu 176 arvosteluun verkossa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Maaliskuu 2023
Minna S.
Voin suositella teollisuuden suurempiin toimeksiantoihin. Asiantuntevaa ja osaavaa porukkaa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Joulukuu 2022
Lauri K.
Joka kerta vastaus nopeasti ja työn aloitus vauhdilla.
⭐⭐⭐⭐⭐ Marraskuu 2022
Vesa M.
Aina yhtä mukava tehdä yhteistyötä.
⭐⭐⭐⭐⭐ Syyskuu 2022
Matti I.
Voin lämpimästi suositella Inengineering Oy:n palveluita muille.

Lämpöpumpun toimintaperiaate poikkeaa perinteisestä lämmitysjärjestelmästä, sillä se hyödyntää ympäristössä jo olemassa olevaa lämpöenergiaa. 

Tämä tarkoittaa, että lämpöpumput voivat lämmittää talon ilmaa tai käyttövettä ilman suuria energiakustannuksia.

Tässä artikkelissa kerromme lämpöpumppujen eduista, toimintaperiaatteesta ja eri tyyppien ominaisuuksista. 

Lisäksi annamme vinkkejä lämpöpumpun asennukseen ja huoltoon. Haluamme auttaa sinua ymmärtämään lämpöpumppujen toiminnan ja hyödyt paremmin, jotta voit tehdä viisaan valinnan kodin lämmitysjärjestelmäksi.

Miten lämpöpumppu toimii?

Lämpöpumppujen toimintaperiaate perustuu termodynaamisiin periaatteisiin ja se perustuu kahteen tärkeään osaan: höyrystys- ja tiivistysprosessiin. 

Nämä kaksi prosessia tapahtuvat suljetussa järjestelmässä, jossa kiertää kylmäaine. Kylmäaineen avulla lämpöpumppu siirtää lämpöä ulkoilman lämmöstä sisäilmaan.

Höyrystysprosessi:

Lämpöpumppu aloittaa toimintansa höyrystysprosessilla, joka tapahtuu ulkoyksikössä. Ulkoyksikössä oleva kylmäaine imee ympäröivästä ilmasta lämpöä ja höyrystyy sen seurauksena. 

Höyrystyminen tarkoittaa, että kylmäaine muuttuu kaasumaiseksi tilaksi ja samalla sitoo itseensä lämpöenergiaa.

Tiivistysprosessi:

Kun höyrystysprosessi on saatu päätökseen, kylmäaine siirretään kompressorin avulla sisäyksikköön.

Kompressori puristaa kylmäaineen kaasumaisen tilan nestemäiseksi, jolloin sen paine ja lämpötila kasvavat merkittävästi. 

Tämän prosessin aikana kylmäaine vapauttaa sisätilaan siirtyvään ilmaan lämpöä.

Kun kylmäaine on tiivistynyt, se siirretään takaisin ulkoyksikköön ja prosessi aloitetaan uudelleen. 

Tämä jatkuva höyrystys- ja tiivistysprosessi mahdollistaa sen, että lämpöpumppu pystyy siirtämään ulkoilmasta saadun lämmön sisätiloihin. Lämpöpumppu pystyy myös toimimaan käänteisesti jäähdytysjärjestelmänä, kun lämmönvaihtimet kääntävät prosessin.

Miten lämpöpumput eroavat perinteisistä lämmitysjärjestelmistä?

Lämpöpumppu eroaa perinteisestä lämmitysjärjestelmästä monella tavalla. Tässä on joitakin eroja:

  • Energiatehokkuus: Lämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen. Lämpöpumppujen energiatehokkuus perustuu siihen, että ne eivät tuota energiaa vaan siirtävät lämpöä ympäristöstä sisätiloihin. Tämä johtaa alhaisempiin energiakustannuksiin ja pienempään ympäristökuormitukseen.
 
  • Ympäristöystävällisyys: Lämpöpumput ovat ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, koska ne käyttävät uusiutuvaa energiaa. Lämpöpumput voivat hyödyntää esimerkiksi ulkoilman, maaperän tai vesistön lämpöä, mikä vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä.
 
  • Toimintaperiaate: Lämpöpumpun toimintaperiaate eroaa perinteisestä lämmitysjärjestelmästä. Lämpöpumput siirtävät lämpöä ympäristöstä sisätiloihin, kun taas perinteiset lämmitysjärjestelmät tuottavat lämpöä itse.
 
  • Käyttöikä: Lämpöpumppujen käyttöikä on yleensä pidempi kuin perinteisten lämmitysjärjestelmien. Lämpöpumput ovat yleensä kestäviä ja vaativat vähemmän huoltoa.
 
  • Asennuskustannukset: Lämpöpumppujen asennuskustannukset voivat olla korkeammat kuin perinteisten lämmitysjärjestelmien asennuskustannukset. Lämpöpumppujen asennus vaatii erityistä ammattitaitoa, joten asennus- ja huoltokustannukset ovat yleensä korkeammat.
 

Yhteenvetona voidaan todeta, että lämpöpumput tarjoavat useita etuja perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna. 

Niiden energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat erityisen tärkeitä nykyaikana, kun ympäristön tila on yhä suurempi huolenaihe. 

Vaikka lämpöpumpun asennuskustannukset voivat olla korkeammat, pitkällä aikavälillä ne voivat säästää huomattavasti energia- ja huoltokustannuksissa.

Lämpöpumppujen erilaiset tyypit

On olemassa useita erilaisia lämpöpumppujen tyyppejä, jotka eroavat toisistaan toimintaperiaatteen, sovellusalueen ja käyttötarkoituksen suhteen. Tässä on joitakin yleisimpiä lämpöpumpputyyppejä:

Ilma-vesilämpöpumppu: Ilma-vesilämpöpumppu on yksi yleisimmistä lämpöpumpputyypeistä. Se hyödyntää ulkoilman lämpöä lämmittääkseen vettä, joka sitten kiertää vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä. 

Tämä tarkoittaa, että ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erityisen hyvin taloihin, joissa on vesikiertoinen lattialämmitys tai patterit. 

Ilma-vesilämpöpumppu on myös erittäin energiatehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto lämmitykseen, koska se käyttää vain pienen määrän sähköä verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin.

Ilmalämpöpumppu: Ilmalämpöpumppu on toinen yleinen lämpöpumpputyyppi. Se toimii samalla periaatteella kuin ilma-vesilämpöpumppu, mutta sen lämmönjakojärjestelmä on erilainen.

Ilmalämpöpumppu käyttää ulkoilman lämpöä lämmittääkseen sisäilmaa, mikä tarkoittaa, että se soveltuu erityisen hyvin pienempiin tiloihin tai yksittäisiin huoneisiin. 

Ilmalämpöpumppu on yleensä myös edullisempi kuin muut lämpöpumpputyypit.

Maalämpöpumppu: Maalämpöpumppu on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka käyttää maaperän lämpöä lämmittääkseen taloa. 

Maalämpöpumpun asennus vaatii maapiirin kaivamista maahan, jossa se hyödyntää maaperän lämpöä. Maalämpöpumppu on erittäin tehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä, mutta se on yleensä myös kalliimpi kuin muut lämpöpumpputyypit. 

Maalämpöpumppu soveltuu erityisen hyvin alueille, joilla on vakaa maalämpötila, ja se on erityisen suosittu Pohjoismaissa.

On tärkeää huomata, että jokaisella lämpöpumpputyypillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Lämpöpumpun valinnassa on huomioitava monia tekijöitä, kuten talon koko, sijainti, ilmasto ja käyttötarpeet. 

Ammattilaisen kanssa kannattaa keskustella lämpöpumpun valinnasta ja asennuksesta, jotta voidaan varmistaa, että valittu lämpöpumppu on paras ratkaisu talon lämmitykseen ja jäähdytykseen.

Lisäksi on olemassa myös hybridilämpöpumppuja, jotka yhdistävät useita erilaisia lämmitysjärjestelmiä, kuten öljylämmitystä, sähkölämmitystä ja lämpöpumppuja.

Kaikki lämpöpumput ovat hyvin energiatehokkaita verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, mikä säästää huomattavasti energiakustannuksissa. 

On myös huomattava, että lämpöpumppujen käyttöikä on pitkä, joten ne ovat hyvä investointi tulevaisuuteen.

Lämpöpumppujen huolto ja korjaus

Lämpöpumppujen asennus ja huolto ovat tärkeä osa lämpöpumpun elinkaarta. Oikein suoritettu asennus ja säännöllinen huolto takaavat lämpöpumpun toimivuuden ja energiatehokkuuden pitkään.

On tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen yritys lämpöpumpun asennukseen ja huoltoon. 

Meidän yrityksemme tarjoaa asennus- ja huoltopalveluita erilaisille lämpöpumpuille, kuten ilma-vesilämpöpumpuille, ilmalämpöpumpuille ja maalämpöpumpuille.

Asennuksessa me varmistamme, että lämpöpumppu asennetaan oikein ja asianmukaisesti, jotta sen toimivuus ja turvallisuus ovat taattuja. 

Asennuksen yhteydessä me myös annamme asiakkaille ohjeet lämpöpumpun käyttöön ja huoltoon liittyen.

Huollossa me varmistamme, että lämpöpumppu toimii optimaalisesti ja säästää energiaa mahdollisimman paljon. 

Huollossa me tarkastamme lämpöpumpun eri osat ja tarvittaessa teemme huoltotoimenpiteitä, kuten esimerkiksi suodattimien vaihtoa tai nestepiirin paineen tarkistusta. Huolto tehdään yleensä kerran vuodessa.

Yrityksemme on sitoutunut tarjoamaan laadukkaita ja ammattitaitoisia palveluita asiakkaillemme. Voitte siis luottaa meihin lämpöpumppunne asennuksessa ja huollossa.

Lämpöpumppujen hinta

Lämpöpumppujen hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen valitusta lämpöpumpputyypistä, sen koosta ja asennuspaikasta. 

Myös asennus- ja huoltokustannukset voivat vaikuttaa lämpöpumpun lopulliseen hintaan.

Ilma-vesilämpöpumppujen hinnat alkavat yleensä noin 5 000 eurosta ja voivat nousta jopa 15 000 euroon tai enemmänkin riippuen lämpöpumpun koosta ja ominaisuuksista. 

Ilmalämpöpumpun hinta on yleensä hieman edullisempi ja voi vaihdella noin 1 500 euron ja 6 000 euron välillä.

Maalämpöpumppujen hinnat ovat yleensä korkeammat kuin ilma-vesi- tai ilmalämpöpumppujen hinnat, sillä niiden asennus on työläämpää ja vaatii usein maakaivauksia tai porauksia.

Maalämpöpumpun hinta voi vaihdella noin 10 000 eurosta jopa 20 000 euroon tai enemmänkin riippuen lämpöpumpun koosta ja asennuspaikasta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, joka voi säästää huomattavasti energia- ja lämmityskustannuksissa pitkällä aikavälillä. 

Lisäksi lämpöpumput ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna, mikä voi myös vaikuttaa lopulliseen päätökseen lämpöpumpun hankinnasta.

Lämpöpumppu kokemuksia

Lämpöpumppujen käyttäjien kokemukset ovat yleisesti ottaen positiivisia. Lämpöpumput ovat osoittautuneet luotettaviksi ja energiatehokkaiksi lämmitysjärjestelmiksi, jotka voivat vähentää merkittävästi asumiskustannuksia.

Käyttäjät ovat havainneet, että lämpöpumpun avulla heidän kotinsa lämpötila on tasaisempi ja mukavampi verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin. 

Lämpöpumppu myös tarjoaa usein monia muita etuja, kuten ilmastointia ja kosteudenpoistoa, jotka voivat parantaa sisäilman laatua.

Toinen tärkeä etu on ympäristöystävällisyys. Lämpöpumput käyttävät uusiutuvaa energiaa, kuten ilmaa, maaperää tai vettä, ja tuottavat vain vähän tai ei lainkaan päästöjä. 

Tämä tekee lämpöpumpuista ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja perinteisille lämmitysjärjestelmille, jotka käyttävät usein fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä tai kaasua.

Kokonaisuudessaan lämpöpumput ovat osoittautuneet hyödyllisiksi ja tehokkaiksi lämmitysjärjestelmiksi, jotka voivat säästää huomattavasti energia- ja lämmityskustannuksia pitkällä aikavälillä.

Asiakkaidemme kommentteja:

”Olin erittäin tyytyväinen lämpöpumpun asennukseen, jonka tämä yritys suoritti. Asentajat olivat ammattitaitoisia ja ystävällisiä, ja he selittivät kaiken, mitä minun tarvitsi tietää lämpöpumpun käytöstä. Nyt minulla on huomattavasti parempi ilmanlaatu sisätiloissa ja säästän myös rahaa energialaskuissa. Voin suositella tätä yritystä lämpöpumppuasennuksia varten!”

”Kun lämpöpumppuni alkoi temppuilla, otin yhteyttä tähän yritykseen huollon tarpeen vuoksi. He vastasivat nopeasti ja asiantuntijat saapuivat paikalle pian. He hoitivat huollon nopeasti ja tehokkaasti ja antoivat minulle vinkkejä siitä, miten voin ylläpitää lämpöpumppuani paremmin tulevaisuudessa. Olen erittäin tyytyväinen heidän palveluunsa ja suosittelen heitä lämpimästi!”

”Olen käyttänyt tätä yritystä jo vuosia lämpöpumppuni huollossa ja asennuksessa, ja he eivät ole koskaan pettäneet minua. Asentajat ovat aina ystävällisiä ja ammattitaitoisia, ja heidän työnsä on aina korkealaatuista. Lisäksi he ovat erittäin reagoivia ja joustavia, mikä on erityisen tärkeää, kun tarvitsee nopeaa apua. Suosittelen tätä yritystä kaikille, jotka etsivät luotettavaa ja ammattitaitoista lämpöpumppuyritystä.”