Siirry suoraan sisältöön

Vesi-ilmalämpöpumppu Turku

Myynti, asennus, huolto - avaimet käteen periaatteella

InEngineering Oy on Tukesin hyväksymä vesi-ilmalämpöpumppujen (VILP) myyjä, asentaja ja huoltaja joka tekee ammattitaitoista kädenjälkeä vuosikymmenten kokemuksella. 

Pyydä tarjous ja asennetaan pumppu nopealla aikataululla!

Laske lämmityskuluja jopa 60%

Pyydä hinta-arvio tästä

Mikäli haluat vastauksen mahdollisimman nopeasti, voit myös soittaa numeroon: 0400 781 866

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Lomakkeen tiedot toimitetaan InEngineering Oy:lle. Saat vastauksen jopa 15 minuutissa.

Asiakkaidemme kommentteja

4.9⭐⭐⭐⭐⭐
Perustuu 182 arvosteluun verkossa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Heinäkuu 2023
Pekka S.
Mahtavaa, että neuvoitte saamaan 4000e tuen vaihtaessani pois öljylämmityksestä. Iso kiitos koko porukalle!
⭐⭐⭐⭐⭐ Heinäkuu 2023
Johan Ö.
Asennus sujui nopeasti ja ammattitaitoisesti, voin lämpimästi suositella.
⭐⭐⭐⭐⭐ Kesäkuu 2023
Kaisa S.
Todella ammattitaitoista ja mukavaa porukkaa. Lopputulos on täydellinen.
⭐⭐⭐⭐⭐ Kesäkuu 2023
Martti L.
Suosittelen Inengineeringiä kaikille, jotka harkitsevat ilma-vesilämpöpumppua. hinta ja laatu kohdillaan

Oletko harkinnut ilma-vesilämpöpumpun tai ilmalämpöpumpun hankkimista kotiisi, mutta et ole aivan varma, miten se toimii tai millaisia hyötyjä se voisi tarjota? 

Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ilma-vesilämpöpumpuista ja miten ne voivat säästää rahaa ja parantaa asumismukavuuttasi.

Mitä ovat ilma-vesilämpöpumput?

Ilma-vesilämpöpumput ovat lämmitysjärjestelmiä, jotka käyttävät ulkoilmasta saatavaa energiaa lämmön tuottamiseen. 

Niiden perusperiaate on hyvin yksinkertainen: ilma-vesilämpöpumppu ottaa ulkoilmasta talteen lämpöenergiaa, jonka se sitten siirtää veteen. 

Tämä vesi toimii lämmönjakojärjestelmässä ja jakaa lämpöenergian koko taloon.

Ilma-vesilämpöpumppujen toimintaperiaate perustuu termodynamiikan lakeihin, erityisesti höyrystymislämpöön ja tiivistymislämpöön. 

Ilma-vesilämpöpumpussa on kaksi pääkomponenttia: höyrystin ja kompressori. 

Höyrystimessä neste höyrystyy ja ottaa lämpöä ympäröivästä ilmasta. Tämän jälkeen höyrystetty kaasu siirtyy kompressoriin, joka puristaa sen pienemmäksi ja nostaa sen lämpötilaa. 

Korkeamman lämpötilan kaasu syötetään kondensaattoriin, jossa se jälleen muuttuu nesteeksi ja luovuttaa lämpöenergiansa lämmitysjärjestelmään.

Ilma-vesilämpöpumppu toimii parhaiten alueilla, joilla on kohtalaisen lämmin talvi ja paljon ympärivuotista lämpöä. Se voi tarjota merkittäviä säästöjä energialaskussa verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen.

Ilma-vesilämpöpumppujen edut

Ilma-vesilämpöpumput voivat tarjota useita etuja, kuten:

Energiansäästö: Ilma-vesilämpöpumput käyttävät ilmaa ja maaperää ilmaisena lämmönlähteenä, mikä voi merkittävästi vähentää lämmityskustannuksia verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin.

Ympäristöystävällisyys: Ilma-vesilämpöpumput ovat ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, sillä ne käyttävät uusiutuvaa energiaa eivätkä tuota saasteita.

Hiljainen toiminta: Ilma-vesilämpöpumput toimivat hiljaisesti, eikä niistä tule häiritsevää ääntä, kuten esimerkiksi öljykattiloista tai ilmalämpöpumpuista.

Monikäyttöisyys: Ilma-vesilämpöpumput voivat toimia sekä lämmityslaitteina että jäähdytyslaitteina, jolloin niitä voidaan käyttää ympärivuotisesti.

Pitkäikäisyys: Ilma-vesilämpöpumput ovat yleensä erittäin kestäviä ja niiden käyttöikä voi olla jopa 20-30 vuotta, mikä tekee niistä pitkäaikaisen ja luotettavan investoinnin.

Alhaiset ylläpitokustannukset: Ilma-vesilämpöpumput vaativat vain vähän ylläpitoa ja huoltoa, joten niiden ylläpitokustannukset ovat yleensä alhaiset.

Mahdollisuus hyödyntää uusiutuvaa energiaa: Ilma-vesilämpöpumput käyttävät uusiutuvaa energiaa lämmön tuottamiseen, mikä on ympäristöystävällistä ja auttaa vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Nämä ovat joitain ilma-vesilämpöpumppujen tarjoamista eduista. Tämä lämmitysjärjestelmä voi olla erinomainen valinta, jos haluaa säästää energiaa ja olla ympäristöystävällinen.

Ilma-vesilämpöpumppujen asennus

Ilma-vesilämpöpumpun asennus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii ammattilaisen apua

Tässä on lyhyt yleiskatsaus ilmavesilämpöpumpun asennukseen ja siihen liittyviin huomioitaviin asioihin:

Sopivan paikan valinta: Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan yleensä ulkotilaan, jossa on mahdollisimman hyvä ilmanvaihto. Pumppu tulee sijoittaa riittävän etäisyyden päähän esimerkiksi seinistä, ikkunoista, naapurien kiinteistöistä ja muista esteistä.

Lämmönjakojärjestelmän tarkistus: Ennen ilmavesilämpöpumpun asennusta on tärkeää tarkistaa, että lämmönjakojärjestelmä on oikeanlainen ja toimii yhdessä ilmavesilämpöpumpun kanssa.

Asennuksen valmistelu: Ilmavesilämpöpumpun asennuksen yhteydessä on tehtävä useita valmisteluja, kuten putkiston ja kaapeleiden asentaminen.

Ilmavesilämpöpumpun asennus: Ilmavesilämpöpumppu asennetaan paikalleen ja liitetään sähköverkkoon ja lämmitysjärjestelmään.

Testaus ja säätö: Asennuksen jälkeen ilmavesilämpöpumppu testataan ja säädetään, jotta sen toiminta saadaan optimaaliseksi.

Ilmavesilämpöpumpun asennuksessa on huomioitava useita asioita, kuten pumpun oikeanlainen sijoittaminen ja asianmukainen eristys, putkiston ja kaapeleiden oikeanlainen asennus ja suojaus, lämmönjakojärjestelmän toimivuus, sähköasennusten turvallisuus, jne. 

Ilmavesilämpöpumppu on myös tarkastettava ja huollettava säännöllisesti, jotta sen toiminta pysyy optimaalisena. 

On tärkeää valita ammattilainen, joka pystyy tekemään ilmavesilämpöpumpun asennuksen oikein ja turvallisesti.

Ilma-vesilämpöpumpun ylläpito

Ilma-vesilämpöpumppu vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa toimiakseen optimaalisesti. 

Tässä on joitakin yleisiä huolto- ja ylläpitotoimia, jotka liittyvät ilma-vesilämpöpumpun käyttöön:

Suodattimien puhdistus: Ilma-vesilämpöpumpun suodattimet on puhdistettava säännöllisesti, jotta pumppu pystyy keräämään ilmaa ja poistamaan kosteutta ilmasta.

Lämmönsiirrin: Ilma-vesilämpöpumpun lämmönsiirrin on puhdistettava säännöllisesti, jotta se ei tukkeudu ja häiritse pumppujärjestelmän toimintaa.

Putkiston tarkistus: Ilma-vesilämpöpumpun putkiston kuntoa on tarkistettava säännöllisesti, jotta mahdolliset vuodot ja vauriot voidaan havaita ja korjata ajoissa.

Säädöt ja testit: Ilma-vesilämpöpumpun toimintaa on testattava ja säädettävä säännöllisesti, jotta sen suorituskyky ja energiatehokkuus saadaan pidettyä optimaalisella tasolla.

Ammattilaisen tarkastus: On suositeltavaa pyytää ammattilaisen tarkistamaan ja huoltamaan ilma-vesilämpöpumppua säännöllisesti. Tällöin ammattilainen voi havaita ja korjata mahdolliset ongelmat ennen kuin ne aiheuttavat vakavia vaurioita tai häiriöitä pumppujärjestelmän toiminnassa.

Lisäksi on tärkeää pitää ilmavesilämpöpumpun ympäristö puhtaana ja vapaa esteistä, jotta pumppu saa riittävästi ilmaa ja toimii optimaalisesti. 

Ilmavesilämpöpumpun säännöllinen huolto ja ylläpito ovat tärkeitä sen pitkäikäisyyden ja tehokkaan toiminnan kannalta.

Vertailu muihin lämmitysmuotoihin

Ilma-vesilämpöpumppu voidaan vertailla moniin eri lämmitysmuotoihin, kuten öljylämmitykseen, sähkölämmitykseen, maalämpöön, aurinkolämpöön ja pellettilämmitykseen. 

Tässä on muutamia tekijöitä, joita voidaan käyttää vertailussa:

Energiatehokkuus: Ilma-vesilämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita verrattuna muihin lämmitysmuotoihin. Ne voivat tuottaa jopa neljä kertaa enemmän energiaa kuin ne kuluttavat, mikä tarkoittaa, että ne voivat säästää merkittävästi energiaa ja kustannuksia.

Ympäristöystävällisyys: Ilma-vesilämpöpumput käyttävät uusiutuvaa energiaa, mikä tekee niistä ympäristöystävällisiä. Ne eivät tuota kasvihuonekaasuja eivätkä muita haitallisia päästöjä.

Asennuskustannukset: Ilma-vesilämpöpumppujen asennuskustannukset voivat olla korkeammat kuin monien muiden lämmitysmuotojen, mutta niiden käyttökustannukset voivat olla paljon alhaisemmat.

Käytettävyys: Ilma-vesilämpöpumput ovat käyttövalmiita ympäri vuoden, ja ne voivat toimia hyvin kylmässä ilmastossa. Ne tarvitsevat kuitenkin sähköä toimiakseen, joten ne eivät ole täysin itsenäisiä energialähteitä.

Huolto- ja ylläpitokustannukset: Ilma-vesilämpöpumppujen huolto- ja ylläpitokustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin monien muiden lämmitysjärjestelmien, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilma-vesilämpöpumppu voi olla parempi valinta tietyissä tapauksissa, kuten uusissa rakennuksissa, joissa voidaan asentaa lattialämmitys, ja alueilla, joilla on kohtalainen tai lämmin ilmasto. 

Ilma-vesilämpöpumppu voi myös olla hyvä valinta ympäristötietoisille ihmisille, jotka haluavat vähentää hiilidioksidipäästöjä ja säästää energiaa.

Usein kysyttyä Ilma-vesilämpöpumpuista

Paljonko maksaa vesi ilmalämpöpumpun asennus?

Ilma-vesilämpöpumpun asennuksen hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten esimerkiksi talon koosta, lämmitystarpeesta, asennuspaikan haastavuudesta ja ammattilaisen palkkiosta. 

Hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

On suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaisilta, jotka voivat arvioida talosi tarpeet ja antaa sinulle tarkan hinta-arvion ilma-vesilämpöpumpun asennuksesta. 

On tärkeää valita kokenut ja pätevä ammattilainen, joka voi asentaa laitteen oikein ja huolellisesti, jotta sen toiminta ja kestoikä säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Paljonko ilma-vesilämpöpumppu kuluttaa sähköä?

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää sähköä kompressorin ja puhaltimien käyttämiseen. Sen sähkönkulutus riippuu muun muassa laitteen koosta, mallista, tehokkuudesta, asennuspaikasta ja ulkolämpötilasta.

Ilma-vesilämpöpumpun valmistajat antavat yleensä arvion sen energiatehokkuudesta ja sähkönkulutuksesta, joka voidaan ilmaista COP-luvulla (Coefficient of Performance) tai SCOP-luvulla (Seasonal Coefficient of Performance).

Ilma-vesilämpöpumppujen COP-luvut voivat vaihdella noin 2,5-5 välillä, mikä tarkoittaa sitä, että yhden tuotettuun energiayksikköön kuluu 2,5-5 kertaa vähemmän sähköä. 

Esimerkiksi, jos ilma-vesilämpöpumpun COP-luku on 4, se tarkoittaa sitä, että jokaiseen käytettyyn kilowattituntiin sähköä, ilma-vesilämpöpumppu tuottaa neljä kilowattituntia lämpöenergiaa.

On tärkeää huomioida, että ilma-vesilämpöpumpun tehokkuus ja sähkönkulutus riippuvat myös ympäröivän ilman lämpötilasta. 

Mitä alhaisempi ulkolämpötila on, sitä enemmän energiaa ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee lämmittämiseen. 

Siksi on tärkeää valita oikean kokoinen ilma-vesilämpöpumppu talon lämmitystarpeen ja sijainnin mukaan.

Kauanko kestää ilma-vesilämpöpumpun asennus?

Ilma-vesilämpöpumpun asennusaika voi vaihdella asennuspaikan, laitteen koon ja asennustyön laajuuden mukaan. Yleensä asennus kestää noin 1-3 päivää. 

Asennuksen aikana ammattitaitoinen asentaja asentaa ulkoyksikön ja sisäyksikön sekä liittää ne putkistoihin ja sähköverkkoon. 

Asennusprosessiin kuuluu myös lämmitysjärjestelmän säätö ja testaus varmistaakseen sen toimivuuden ja tehokkuuden.

On tärkeää huomata, että ilmalämpöpumppu asennetaan yleensä nopeammin kuin maalämpöpumppu tai maa- tai vesikiertoinen lämpöpumppu. 

Tämä johtuu siitä, että ilma-vesilämpöpumpun asennus ei vaadi kaivamista tai poraamista maahan tai maaperän sisään. 

Ilma-vesilämpöpumppu asennetaan yleensä suhteellisen nopeasti verrattuna muihin lämmitysjärjestelmiin.

Tarvitseeko Ilma-vesilämpöpumppu rakennusluvan?

Ilma-vesilämpöpumpun asentaminen ei yleensä edellytä rakennuslupaa, ellei kyseessä ole merkittävä asennus, joka vaikuttaa rakennuksen rakenteisiin tai ulkonäköön. 

Kuitenkin, paikalliset rakennusmääräykset voivat vaihdella alueittain ja kunnittain, joten on aina suositeltavaa tarkistaa paikalliset määräykset ennen ilmalämpöpumpun asentamista.

Joissakin tapauksissa ilmalämpöpumpun asennus voi vaatia naapureiden suostumuksen, varsinkin jos asennus vaikuttaa heidän omaisuuteensa tai elämänlaatuun. 

On tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittavat luvat ja suostumukset on hankittu ennen ilmalämpöpumpun asentamista.

Voiko ilma-vesilämpöpumpun sammuttaa?

Ilma-vesilämpöpumpun voi sammuttaa milloin tahansa, ja se toimii samalla tavalla kuin ilmalämpöpumppu tai mikä tahansa muu kodin sähkölaitteisto. 

Kun lämpöpumppu on sammutettu, se ei enää tuota lämpöä eikä kuluta sähköä. 

On tärkeää muistaa, että kun lämpöpumppu sammutetaan, se ei enää pysty lämmittämään taloa, joten lämpötila voi laskea. 

Jos kuitenkin sammutat lämpöpumpun vain lyhyeksi ajaksi, se voi johtaa turhaan energiankulutukseen ja heikentää laitteen tehokkuutta.

Useimmat nykyaikaiset ilma-vesilämpöpumput ovat varustettu ajastimilla ja termostaateilla, joiden avulla voit ohjata niiden toimintaa helposti ja tehokkaasti. 

Ajastimella voit ohjata lämpöpumpun käynnistymistä ja sammuttamista tiettyinä aikoina, kun taas termostaatti säätää lämpötilaa automaattisesti halutulle tasolle. 

Tämä mahdollistaa lämpöpumpun käytön tehokkaasti ja energiatehokkaasti, jolloin voit säästää energiaa ja rahaa.

Artikkelin yhteenveto ja suositukset

Tässä artikkelissa käsiteltiin ilma-vesilämpöpumppujen perusperiaatteita, toimintaa, asennusta, huoltoa ja vertailua muihin yleisiin lämmitysjärjestelmiin. 

Ilma-vesilämpöpumput ovat ympäristöystävällisiä, energiatehokkaita ja hiljaisia vaihtoehtoja perinteisille lämmitysjärjestelmille. 

Niiden asentaminen edellyttää tiettyjä olosuhteita ja huoltotoimet ovat tärkeitä, jotta niiden toimintakyky säilyy.

Jos harkitset ilma-vesilämpöpumpun hankkimista, on tärkeää ottaa huomioon oman talon olosuhteet ja energiantarve. 

Ilma-vesilämpöpumppu voi olla erinomainen vaihtoehto, jos etsit ympäristöystävällistä, energiatehokasta ja taloudellista lämmitysjärjestelmää, joka toimii hyvin kohtalaisen alhaisissa lämpötiloissa. 

Ennen hankinnan tekemistä, on suositeltavaa konsultoida ammattilaisen kanssa, joka voi auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen ilma-vesilämpöpumpun talosi tarpeisiin.

avatar
InEngineering Oy
Paikalla