Siirry suoraan sisältöön

Teollisuuden kaasuverkosto – tiedä nämä asiat

teollisuuden kaasuverkosto

Monet teollisuusalat suosivat edelleen vanhanaikaista tapaa raahata kaasupulloja edestakaisin, vaikka kaasuverkoston rakentaminen olisi huomattavasti järkevämpi vaihtoehto. Me kerromme sinulle mikä on kaasuverkosto ja mitä asia sen rakentamisessa on otettava huomioon.

Mikä on kaasuverkosto?

Kaasuverkosto on teollisuudessa käytetty termi, joka kuvaa kaasun liikkumista toimittajan ja käyttäjän välillä. Kaasun tyypillä ei ole tässä kohtaa merkitystä. Rakentamisessa on otettava huomioon kaasua käyttävät laitteet ja niiden vaihtelevat tarpeet.

Paloturvallisuussyistä kaasusäiliö sijoitetaan lähes poikkeuksetta aina ulos, josta kaasu tuodaan käyttötiloihin putkistoa pitkin.

Kaasuverkostoja näkee erityisen paljon tietyillä teollisuudenaloilla joissa kaasua käytetään paljon, kuten hitsausta tekevissä firmoissa, konepajoissa, ravintoloissa, laboratorioissa ja monissa muissa työpaikoissa.

Onko kaasuverkosto järkevä investointi?

Kaasuverkosto on monestakin syystä järkevä investointi. Sen lisäksi, että kaasuverkosto parantaa turvallisuutta ja säästää vaivaa pullojen siirtelemiseltä, parantaa se myös työn tuottavuutta merkittävästi.

Kun yrityksellä on käytössä kaasuverkosto, ei kaasu koskaan pääse loppumaan. Yleensä tehdään vielä sopimuksen kaasuntoimittajan kanssa säännöllisistä kaasusäiliön täytöistä.

Kaasun laatuun ja pitoisuuksiin voidaan myös tarpeiden mukaan vaikuttaa, kun kaasu tuolee bulkki-pullojen sijaan suoraan toimittajalta.

Kaasuverkoston rakentaminen

Kaasuverkoston rakentaminen ja nestekaasulaitteiden asentaminen tehdään aina ammattilaisen toimesta. Ennen kuin ryhdytään varsinaisiin töihin on tehtävä asiakkaan kanssa tarvekartoitus, jossa pyritään selvittämään miten paljon, miten ja missä yritys kaasua käyttää.

Kaasuverkot rakennetaan usein myös siten, että ne on mahdollista skaalata tarpeiden kasvaessa.

Tarvekartoituksen jälkeen suoritetaan tarkka suunnittelu, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota. Suunnittelussa on otettava huomioon toimivuuden ja teknisen toteutuksen lisäksi myös turvallisuus.

Turvallisuuten panostetaan erittäin suuresti jo suunnitteluvaiheessa. Kaikki riskit ja uhat pyritään minimoimaan.

Viimeisimpänä vaiheena on varsinainen asennus, joka toteutetaan suunnitelman pohjalta. Laki sanelee pitkälti lopputuloksen siitä mitä verkon rakentamisessa on otettava huomioon.

InEngineering Oy tarjoaa ammattitaitoiset ja laadukkaat kaasuverkosto asennukset vuosikymmenten kokemuksella. Soita +358 452699195 tai laita sähköpostia asiakaspalvelu@inengineering.fi