Siirry suoraan sisältöön

Ilmanvaihtourakointi

Ilmanvaihtourakointi vaatii ammattitaitoa, kokemusta ja luotettavuutta. InEngineering Oy toteuttaa erityisesti rakennusliikkeille ja yksityisille talonrakentajille ilmanvaihtourakointia.

Laadukas työnjälki, ammattitaitoinen ote ja aikataulussa pysyminen ovat tärkeitä arvojamme.

Jätä tarjouspyyntö meille

Mikäli haluat vastauksen mahdollisimman nopeasti, voit myös soittaa numeroon: 0400 781 866

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Lomakkeen tiedot toimitetaan InEngineering Oy:lle. Saat vastauksen jopa 15 minuutissa.

Asiakkaidemme kommentteja

4.9⭐⭐⭐⭐⭐
Perustuu 176 arvosteluun verkossa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Maaliskuu 2023
Minna S.
Voin suositella teollisuuden suurempiin toimeksiantoihin. Asiantuntevaa ja osaavaa porukkaa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Joulukuu 2022
Lauri K.
Joka kerta vastaus nopeasti ja työn aloitus vauhdilla.
⭐⭐⭐⭐⭐ Marraskuu 2022
Vesa M.
Aina yhtä mukava tehdä yhteistyötä.
⭐⭐⭐⭐⭐ Syyskuu 2022
Matti I.
Voin lämpimästi suositella Inengineering Oy:n palveluita muille.

Mitä on Ilmanvaihtourakointi?

Ilmanvaihtourakointi on prosessi, jossa ilmanvaihtojärjestelmiä suunnitellaan, asennetaan ja huolletaan. Ilmanvaihtojärjestelmät ovat tärkeitä rakennuksissa, koska ne varmistavat, että sisäilma on terveellistä ja miellyttävää hengittää. 

Ilmanvaihtojärjestelmät poistavat huoneilman epäpuhtauksia, kuten hiilidioksidia, hajuja, kosteutta ja muita ilman epäpuhtauksia.

Ilmanvaihtourakoitsijat ovat erikoistuneet ilmanvaihtojärjestelmien suunnitteluun, asennukseen ja huoltoon. 

Heillä on yleensä koulutus ja kokemus ilmanvaihtojärjestelmien suunnittelusta ja teknisestä asennuksesta.

Ilmanvaihtourakointi alkaa yleensä suunnitteluprosessilla, jossa urakoitsijat tekevät ilmanvaihtojärjestelmän suunnitelman. Suunnitelma sisältää yksityiskohtaiset piirustukset, jotka osoittavat, miten ilmanvaihtojärjestelmä tulee rakennettavaksi. Suunnitelma sisältää myös tiedot ilmanvaihtojärjestelmän kapasiteetista, ilmavirroista ja paine-eroista.

Kun suunnitelma on valmis, ilmanvaihtourakoitsijat alkavat asentaa ilmanvaihtojärjestelmää. Asennus sisältää putkien, kanavien ja ilmankäsittelylaitteiden asentamisen. 

Ilmanvaihtojärjestelmän asennus vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, sillä virheellisesti asennettu järjestelmä voi aiheuttaa ongelmia, kuten huonoa ilmanlaatua tai kalliita korjauksia.

Kun ilmanvaihtojärjestelmä on asennettu, urakoitsijat voivat tarjota huoltopalveluita. Huoltopalveluihin sisältyy yleensä säännöllinen tarkastus ja puhdistus, jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti ja turvallisesti. 

Urakoitsijat voivat myös tehdä tarvittavat korjaukset, jos ilmanvaihtojärjestelmässä ilmenee ongelmia.

Miten urakointi etenee?

Koko ilmanvaihtourakointi on avaimet käteen -prosessi. Hoidamme ilmanvaihtojärjestelmän asennuksen suunnittelusta asennukseen, eli alusta loppuun palveluna. 

Yrityksellämme on ilmanvaihtoon erikoistuneita ammattilaisia, jotka osaavat toteuttaa ratkaisut parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Ilmanvaihtourakoinnin prosessi voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

  1. Suunnittelu: Ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelu on ensimmäinen vaihe ilmanvaihtourakoinnissa. Suunnittelussa määritellään ilmanvaihtojärjestelmän tarkoitus, kuten ilmamäärät, lämpötila, ilmankosteus ja ilmanlaatu. Suunnittelun aikana valitaan myös ilmanvaihtojärjestelmän laitteet ja kanavat.
  2. Asennus: Kun suunnittelu on valmis, ilmanvaihtourakoitsijat aloittavat ilmanvaihtojärjestelmän asennuksen. Asennus sisältää putkien, kanavien ja ilmankäsittelylaitteiden asentamisen. Ilmanvaihtojärjestelmän asennus vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, sillä virheellisesti asennettu järjestelmä voi aiheuttaa ongelmia, kuten huonoa ilmanlaatua tai kalliita korjauksia.
  3. Testaus ja säätö: Ilmanvaihtojärjestelmän asennuksen jälkeen se testataan ja säädetään tarvittaessa. Tämä vaihe sisältää ilmanvaihtojärjestelmän tarkastuksen, ilmamäärien mittauksen ja säädön, ilmanvaihtokoneiden säädön sekä painetasapainon mittauksen. Testaus ja säätö varmistavat, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii tarkoitetulla tavalla ja että se täyttää suunnittelun asettamat vaatimukset.
  4. Huolto: Ilmanvaihtojärjestelmän huolto on tärkeää sen tehokkaan ja turvallisen toiminnan varmistamiseksi. Huoltopalveluihin sisältyy yleensä säännöllinen tarkastus ja puhdistus, jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti ja turvallisesti. Urakoitsijat voivat myös tehdä tarvittavat korjaukset, jos ilmanvaihtojärjestelmässä ilmenee ongelmia.
  5. Dokumentointi: Ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelusta, asennuksesta ja huollosta tulee olla dokumentaatio. Dokumentaatio sisältää piirustukset, tekniset tiedot, testaussertifikaatit ja huoltokirjat. Dokumentaatio varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmän historia on tallennettu ja että sitä voidaan tarkastella tarvittaessa.
 

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilmanvaihtourakoinnin prosessi koostuu suunnittelusta, asennuksesta, testauksesta ja säädöstä, huollosta ja dokumentaatiosta. 

Jokainen vaihe on tärkeä , jotta ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti ja turvallisesti. Ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelulla varmistetaan, että se täyttää tarkoituksenmukaisesti käyttötarkoituksen ja että se täyttää asetetut vaatimukset. 

Asennusvaiheessa järjestelmä rakennetaan suunnitelman mukaisesti, ja sen on oltava tarkasti asennettu, jotta se toimii tehokkaasti ja turvallisesti. 

Testaus ja säätö varmistavat, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii suunnitellulla tavalla ja että se täyttää asetetut vaatimukset. 

Huolto ja dokumentaatio varmistavat, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti ja turvallisesti sen koko käyttöiän ajan ja että sen historia on dokumentoitu tarvittaessa tarkasteltavaksi.

Ilmanvaihtourakoinnin onnistuminen edellyttää ammattitaitoisten urakoitsijoiden käyttöä. 

Urakoitsijoiden on käytettävä asianmukaisia laitteita ja menetelmiä, jotta ilmanvaihtojärjestelmä voidaan rakentaa tehokkaasti ja turvallisesti. Lisäksi urakoitsijoiden on noudatettava asianmukaisia turvallisuusohjeita ja säännöksiä, jotta työskentely ilmanvaihtojärjestelmien parissa tapahtuu turvallisesti.

Miksi valita InEngineering urakoitsijaksi?

Olemme ketterä organisaatio, joka koostuu rautaisista alan ammattilaisista. Olemme suorittaneet kymmenien vuosien aikana useita menestyksekkäitä IV-urakointeja.

Vastaamme työstä itse ilman ylimääräisiä välikäsiä. – aikataulusta ei tarvitse joustaa

Asennamme vain toimiviksi todettuja ja toimintavarmoja järjestelmiä, jotka täyttävät kaikki laatuvaatimukset.

Autamme mielellämme ilmanvaihtourakoinneissa, pyydä tarjous rohkeasti. Vastaamme nopeasti.