Siirry suoraan sisältöön

Ilmalämpöpumppu Turku

Myynti, asennus, huolto - avaimet käteen periaatteella

InEngineering Oy on Tukesin hyväksymä ilmalämpöpumppujen myyjä, asentaja ja huoltaja joka tekee ammattitaitoista kädenjälkeä vuosikymmenten kokemuksella. 

Pyydä hinta-arviota ja asennetaan pumppu nopealla aikataululla!

Laske lämmityskuluja jopa 30%

Pyydä hinta-arvio tästä

Mikäli haluat vastauksen mahdollisimman nopeasti, voit myös soittaa numeroon: 0400 781 866

Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.

Lomakkeen tiedot toimitetaan InEngineering Oy:lle. Saat vastauksen jopa 15 minuutissa.

Mitsubishi | Gree | Toshiba | Panasonic

Asiakkaidemme kommentteja

4.9⭐⭐⭐⭐⭐
Perustuu 182 arvosteluun verkossa.
⭐⭐⭐⭐⭐ Elokuu 2023
Mauri S.
Kiitos nopeasta asennuksesta. Lopputulos erittäin hyvä.
⭐⭐⭐⭐⭐ Heinäkuu 2023
Lauri R.
Soitin tänään aamulla lämpöpumpusta ja asensivat vielä samana päivänä.
⭐⭐⭐⭐⭐ Kesäkuu 2023
Ritu
Teillä on todella kattava valikoima laadukkaita ilmalämpöpumppuja
⭐⭐⭐⭐⭐ Kesäkuu 2023
Ali L.
Kiitos kun neuvoitte vielä vähennysten tekemisessä. Ystävällisiä ja osaavia!
❤️ Ilmalämpöpumppujen määrä suomessaYli 1,4 miljoonaa
🏆 Suosituin merkkiGree, Mitsubishi Electric
✅ Asennuksen kestoKeskimäärin 4 tuntia
💰 Keskimääräinen investointi1500 - 3800 euroa

Nykyisillä sähkön hinnoilla ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa!

Ilmalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen. Se on energiatehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille lämmitysjärjestelmille, kuten sähkölämmitykselle ja öljylämmitykselle.

Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa ja siirtää sen sisätiloihin, mikä tekee siitä erittäin taloudellisen lämmitysvaihtoehdon. Se myös jäähdyttää kotiasi kesäkuukausina, mikä tarkoittaa, että voit nauttia miellyttävästä sisälämpötilasta ympäri vuoden.

Ilmalämpöpumppu on helppo asentaa ja käyttää. Sitä ohjataan yleensä kaukosäätimellä, joten voit säätää lämpötilaa mukavasti sohvalta käsin. Ilmalämpöpumppu on myös hiljainen käytössä, joten se ei häiritse kotisi rauhaa.

Ilmalämpöpumppu on investointi, joka maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä säästöinä energialaskussa. Se myös lisää kotisi arvoa ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille lämmitysjärjestelmille. Hanki ilmalämpöpumppu nyt ja nauti miellyttävästä sisälämpötilasta ympäri vuoden!

Soita meille: +358 452699195 tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@inengineering.fi

Mikä on ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä, joka käyttää ulkoilmasta saatavaa lämpöenergiaa sisätilojen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. 

Ilmalämpöpumppu toimii kuten ilmastointilaite, mutta se voi myös tuottaa lämpöä. Se ottaa ulkoilmasta lämpöä, joka siirretään sisätiloihin, ja samalla se poistaa sisätiloista liikaa kosteutta.

Ilmalämpöpumppu koostuu ulkoyksiköstä, joka asennetaan ulkoseinälle, sekä sisäyksiköstä, joka sijoitetaan sisätiloihin.

Ilmalämpöpumppu käyttää kompressoria, joka puristaa ja laajentaa kylmäainetta, mikä siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta sisätiloihin.

Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen ja energiatehokas vaihtoehto perinteisille lämmitysjärjestelmille, kuten sähkölämmitykselle tai öljylämmitykselle. 

Se on myös helppo asentaa ja käyttää, ja se voi säästää merkittävästi energiakustannuksissa. 

Ilmalämpöpumppu on erinomainen valinta niille, jotka haluavat parantaa kodin lämmitystä ja jäähdytystä samalla kun säästävät rahaa ja huolehtivat ympäristöstä.

Ilmalämpöpumppu hyödyt

Ilmalämpöpumpulla on monia hyötyjä, kuten:

 1. Energiatehokkuus: Ilmalämpöpumppu käyttää ulkoilmasta saatavaa lämpöenergiaa, mikä tekee siitä erittäin energiatehokkaan vaihtoehdon perinteisille lämmitysjärjestelmille. Se voi myös säästää merkittävästi energiakustannuksissa.

 2. Ympäristöystävällisyys: Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille lämmitysjärjestelmille, koska se käyttää uusiutuvaa energiaa ja tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

 3. Helppo asennus: Ilmalämpöpumpun asennus on yleensä helppoa ja nopeaa verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten vesikiertoisiin pattereihin tai öljykattilaan.

 4. Monikäyttöisyys: Ilmalämpöpumppu ei ole vain lämmitysjärjestelmä, vaan se voi myös toimia ilmastointilaitteena kesällä, jolloin se poistaa liikaa kosteutta sisätiloista.

 5. Parannettu sisäilman laatu: Ilmalämpöpumppu poistaa ilmasta epäpuhtauksia ja kosteutta, mikä voi parantaa sisäilman laatua ja luoda mukavamman elinympäristön.

Yhteenvetona ilmalämpöpumpun hyödyt ovat energiatehokkuus, ympäristöystävällisyys, helppo asennus, monikäyttöisyys ja parannettu sisäilman laatu.

Paljonko maksaa ilmalämpöpumppu ja asennus?

Ilmalämpöpumpun hinta ja asennuskustannukset voivat vaihdella huomattavasti useiden tekijöiden perusteella, kuten ilmalämpöpumpun merkki, malli ja ominaisuudet, asennuspaikan koko, ilmanvaihtojärjestelmän kunto ja asennuksen monimutkaisuus.

Keskimäärin ilmalämpöpumpun hinta voi vaihdella noin 1000 – 5000 euron välillä. Asennuskustannukset ovat yleensä noin 500 – 2000 euroa riippuen asennuksen monimutkaisuudesta ja asennuspaikan sijainnista.

On kuitenkin tärkeää huomata, että ilmalämpöpumpun hinta ja asennuskustannukset voivat vaihdella huomattavasti maakohtaisesti ja alueittain.

Ilmalämpöpumppu tarjous Turku

Me pyrimme myymään, asentamaan ja huoltamaan asiakkaille ilmalämpöpumput Varsinais-Suomen parhaimpaan hintaan.

Kuka saa asentaa ilmalämpöpumpun?

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii ammattitaitoa ja teknistä osaamista, joten sen asentaminen on useimmiten luvanvaraista ja suositeltavaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. 

Ilmalämpöpumpun asennukseen tulee käyttää koulutettua ja pätevää henkilökuntaa, jolla on tarvittavat sertifikaatit ja asennusluvat.

Useimmissa maissa ilmalämpöpumpun asentamiseen vaaditaan asianmukaiset koulutukset ja sertifikaatit, joten on tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen yritys, jolla on tarvittavat luvat ja vakuutukset.

Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa paikalliset lainsäädännöt ja asetukset, koska joissakin tapauksissa asennus voi edellyttää erityisiä lupia tai ilmoituksia paikallisilta viranomaisilta.

Ilmalämpöpumppu asiakkaiden kokemuksia Turusta

Asiakkaiden kokemukset ilmalämpöpumpuista ovat yleisesti ottaen positiivisia. 

Ilmalämpöpumppujen suosio on kasvanut viime vuosina huomattavasti, sillä ne ovat energiatehokas ja helppo tapa lämmittää kotia tai muuta tilaa. 

Monet asiakkaat ovat huomanneet, että ilmalämpöpumppu säästää selvää rahaa lämmityskustannuksissa ja parantaa sisäilman laatua.

Asiakkaat ovat erityisesti tyytyväisiä ilmalämpöpumpun helppokäyttöisyyteen ja hiljaiseen toimintaan. 

Monet asiakkaat ovat myös huomanneet, että ilmalämpöpumppu lisää asumismukavuutta, sillä se mahdollistaa tarkan lämpötilan säädön ja ilmanvaihdon.

Joillakin asiakkailla on ollut huolenaiheita ilmalämpöpumpun ulkonäöstä ja melutasosta, mutta nämäkin asiat on voitu ratkaista valitsemalla sopiva ilmalämpöpumppu ja huolellisella asennuksella.

Kaiken kaikkiaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ilmalämpöpumppujen toimintaan ja käyttöön. Ilmalämpöpumppu on osoittautunut hyväksi ja tehokkaaksi lämmitysratkaisuksi monissa eri tiloissa.

Eri valmistajien ilmalämpöpumppuja

Gree, Panasonic, Mitsubishi ja Toshiba ovat kaikki tunnettuja ja luotettavia ilmalämpöpumppujen valmistajia, joilla on pitkä historia lämpöpumppujen valmistamisessa. 

Alla on lyhyt esittely kunkin valmistajan ilmalämpöpumpuista:

 • Gree: Gree on kiinalainen ilmalämpöpumppujen valmistaja, joka on tullut tunnetuksi laadukkaista ja energiatehokkaista lämpöpumpuistaan. Gree:n ilmalämpöpumput ovat monipuolisia ja sopivat eri tiloihin, ja ne tarjoavat tarkan lämpötilansäädön ja ilmanvaihdon. Gree:n ilmalämpöpumput ovat erityisen hiljaisia ja niissä on monipuoliset toiminnot.

 • Panasonic: Panasonic on japanilainen yritys, joka valmistaa monia erilaisia tuotteita, mukaan lukien ilmalämpöpumppuja. Panasonicin ilmalämpöpumput ovat laadukkaita ja tehokkaita, ja ne tarjoavat tarkan lämpötilansäädön ja ilmanvaihdon. Panasonicin ilmalämpöpumpuissa on myös monipuoliset toiminnot, ja ne ovat hiljaisia ja helppoja käyttää.

 • Mitsubishi: Mitsubishi Electric on japanilainen yritys, joka on yksi maailman johtavista ilmalämpöpumppujen valmistajista. Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumput ovat energiatehokkaita ja tarjoavat tarkan lämpötilansäädön ja ilmanvaihdon. Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumpuissa on myös monipuoliset toiminnot, ja ne ovat erittäin hiljaisia ja helppoja käyttää.

 • Toshiba: Toshiba on japanilainen yritys, joka valmistaa monia erilaisia tuotteita, mukaan lukien ilmalämpöpumppuja. Toshiba:n ilmalämpöpumput ovat laadukkaita ja energiatehokkaita, ja ne tarjoavat tarkan lämpötilansäädön ja ilmanvaihdon. Toshiba:n ilmalämpöpumpuissa on monipuoliset toiminnot, ja ne ovat hiljaisia ja helppoja käyttää.

Kaikkien näiden valmistajien ilmalämpöpumput ovat laadukkaita ja tehokkaita, ja niissä on monipuoliset toiminnot ja ominaisuudet. Valitessaan ilmalämpöpumppua on tärkeää harkita oman tilan tarpeita ja löytää sopiva vaihtoehto eri valmistajien tarjonnasta.

Usein kysyttyä ilmalämpöpumpuista

Voiko ilmalämpöpumpun kytkeä pistorasiaan?

Ilmalämpöpumpun voi yleensä kytkeä pistorasiaan, mutta tähän liittyy joitakin tärkeitä huomioitavia asioita. 

Ensinnäkin on tärkeää tarkistaa ilmalämpöpumpun sähkötehon tarve ja varmistaa, että pistorasia, johon se kytketään, pystyy tarjoamaan tarvittavan määrän virtaa ilman ylikuormitusta.

Toiseksi, jos ilmalämpöpumppu kytketään pistorasiaan, sen tulee olla varustettu pistotulpalla, joka on tarkoitettu käytettäväksi kotitalouden pistorasioissa. 

Jos ilmalämpöpumppua ei ole suunniteltu käytettäväksi pistorasioissa, se on kytkettävä suoraan sähköpaneeliin ja ammattitaitoisen sähköasentajan tulee tehdä asennus.

On myös tärkeää huomata, että joissakin tapauksissa ilmalämpöpumpun kytkeminen pistorasiaan voi rajoittaa sen tehokkuutta ja vaikuttaa sen suorituskykyyn, koska pistorasiassa oleva virta rajoittaa sen toimintaa. 

Siksi on suositeltavaa käyttää ilmalämpöpumpun suoraa kiinnitystä sähköpaneeliin ammattitaitoisen sähköasentajan toimesta, jos se on mahdollista.

Mikä voi rikkoa ilmalämpöpumpun?

Ilmalämpöpumpun toimintaa ja kestävyyttä voi heikentää useat tekijät, kuten:

 • Huonolaatuinen asennus: Ilmalämpöpumpun vääränlainen tai huolimaton asennus voi johtaa laitteen vikaantumiseen tai vähentää sen suorituskykyä.

 • Huolto- ja ylläpitotoimien laiminlyönti: Ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistaminen ja säännöllinen huolto on tärkeää sen tehokkaan toiminnan ja kestävyyden kannalta.

 • Sääolosuhteet: Erityisesti pakkaskelit voivat kuormittaa ilmalämpöpumppua ja heikentää sen tehokkuutta, mikä voi johtaa vikoihin ja vikatilanteisiin.

 • Ylikuormitus: Liian suuri lämmitys- tai jäähdytystarve voi kuormittaa ilmalämpöpumppua ja johtaa sen ylikuormitukseen ja vikoihin.

 • Huonolaatuiset varaosat: Halpojen tai huonolaatuisten varaosien käyttö voi johtaa ilmalämpöpumpun toimintahäiriöihin ja vikaantumiseen.

 • Epäsäännöllinen käyttö: Pitkäaikainen käyttämättömyys tai epäsäännöllinen käyttö voi vaikuttaa ilmalämpöpumpun toimintaan ja vähentää sen kestävyyttä.

Nämä ovat vain joitakin yleisiä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa ilmalämpöpumpun toimintaan ja kestävyyteen. 

On tärkeää huolehtia ilmalämpöpumpun asianmukaisesta asennuksesta, huollosta ja käytöstä sekä valita laadukkaat varaosat ja tarvikkeet sen ylläpitämiseksi pitkällä aikavälillä.

Saako ilmalämpöpumpun kytkeä Pistotulpalla?

Ilmalämpöpumpun liittäminen pistotulpalla ei ole suositeltavaa, sillä se saattaa aiheuttaa ylikuormituksen ja jopa tulipalon riskin. 

Ilmalämpöpumpun sähköliitäntä tulee tehdä asianmukaisesti ja sähköalan ammattilaisen toimesta.

Ilmalämpöpumpun asennuksessa tulee noudattaa valmistajan ohjeita ja paikallisia sähkö- ja rakennusmääräyksiä.

Voiko ilmalämpöpumppua käyttää Aggregaatilla?

Ilmalämpöpumpun käyttäminen aggregaatilla ei ole suositeltavaa, sillä aggregaatti voi aiheuttaa sähköjännitteen ja taajuuden epäsäännöllisyyksiä, jotka voivat vahingoittaa ilmalämpöpumppua. 

Lisäksi aggregaatin tuottama sähkö voi olla epäpuhdasta ja häiriöaltista, mikä voi vaikuttaa ilmalämpöpumpun toimintaan ja vikojen syntymiseen. 

Siksi on suositeltavaa käyttää ilmalämpöpumppua vain asianmukaisessa sähköverkossa.

Voiko ilmalämpöpumppua käyttää talvella?

Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös talvella, mutta sen tehokkuus voi olla heikompi kuin lämmitysjärjestelmänä käytettäessä. 

Tämä johtuu siitä, että ilmalämpöpumpun toiminta perustuu ulkoilman lämpötilaan ja talvella ulkoilman lämpötila on yleensä alhaisempi kuin kesällä. 

Alhaisissa lämpötiloissa ilmalämpöpumpun COP-arvo eli lämpökerroin laskee, mikä tarkoittaa, että sen lämmitysteho heikkenee. 

Joissakin ilmalämpöpumpuissa on kuitenkin ns. ”talvilämpö”-toiminto, joka mahdollistaa tehokkaamman toiminnan myös talvella. 

On kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, että ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö ei jäädy, sillä se voi vahingoittaa laitetta. 

Ulkoyksikön ympärille voi esimerkiksi asentaa lämpökaapin tai suojakopan, joka suojaa sitä lumen ja pakkasen aiheuttamilta vaurioilta.

Mistä ilmalämpöpumpun vesi tulee?

Ilmalämpöpumppu tuottaa kosteutta poistaessaan sisäilmasta lämpöä ja jäähdyttäessään sisäilmaa kesäisin. 

Tämä kosteus tiivistyy ilmalämpöpumpun sisäyksikön jäähdytyskennoon ja valuu sieltä pois kondenssivesiputken kautta. 

Kondenssivesiputki on yleensä kytketty lattiakaivoon tai ulkopuolella olevaan viemäriin. 

Jos ilmalämpöpumpun kondenssivesiputki ei ole kytketty kunnolla tai jos putken reitti on tukkeutunut, kondenssivesi voi valua väärään paikkaan ja aiheuttaa vahinkoa. 

On siis tärkeää varmistaa, että ilmalämpöpumpun kondenssivesijärjestelmä toimii oikein ja että putken reitti on vapaa. 

Lisäksi ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistus on hyvä suorittaa säännöllisesti, jotta kondenssivesiputki ei tukkeudu esimerkiksi pölyn tai muun lian vuoksi.

avatar
InEngineering Oy
Paikalla