Siirry suoraan sisältöön

Ilmanvaihto ei toimi

ilmanvaihto ei toimi

Särkeekö päätäsi usein? Oletko huomannut olevasi väsyneempi kuin aikaisemmin? Syy saattaa olla yleisempi kuin uskotkaan. Olemme nähneet tuhansia ilmanvaihtojärjestelmiä ja voimme sanoa, että usein syynä on huono sisäilma eli huonosti toimivia ilmanvaihto

Ilmanvaihto ei toimi - mitä tehdä?

Toimivan ilmanvaihdon kannalta elintärkeitä ovat ilmanvaihtoventtiilit, jotka jaetaan korvaus- ja tuloilmaventtiileihin. Korvaus ilmaventtiilit, eli poistoventtiilit tulee sijoittaa kaikkiin huoneisiin joissa vietetään aikaa runsaammin kuten esimerkiksi olohuone, makuhuone, sauna tai autotalli.

Venttiilien sisällä on vaihdettava suodatin, joka tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin. Ilmanvaihto huolto tulee suorittaa itse 2 – 6 kuukauden välein riippuen järjestelmästä ja ammattilaisten toimesta 5 – 10 vuoden välein.

Etenkin tiheämmin asutuilla alueilla, puiden- tai teiden vieressä venttiilit keräävät pölyä hyvinkin nopeasti, joka heijastuu suoraan sisäilman laatuna.

Mahdollisia sille, että ilmanvaihto ei toimi:

Asukas on itse sulkenut venttiilit, esimerkiksi melun tai kylmyyden takia -> avaa venttiillit.

Venttiilit ovat tukkeutuneet, keränneet liikaa saasteita -> suodatin täytyy vaihtaa.

Kokeile toimiiko ilmanvaihtosi oikein

Siirry makuuhuoneen puolelle tarkistamaan mistä raitis ilma tulee. Jos joudut avaamaan ikkunan tai muun hormin, saadaksesi raitista ilmaa. Kodin ilmanvaihto ei toimi kunnolla.

Kiinnitä erityistä huomiota autotalliin, makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja autotalliin sekä kellari-tiloihin, joissa ilmastoinnin merkitys korostuu.

Ilmanvaihtojärjestelmän päivittäminen voi olla paras ratkaisu, mikäli vanhanaikainen painovoimainen ilmanvaihto ei toimi halutulla tavalla.

Voit ensin itse kokeilla paikantaa syytä ilmanvaihdon heikolle toimivuudelle. 

Jos tarvitse lisäapua ongelman selvittämiseen voit soittaa numeroon +358 452699195 tai lähettää viestiä sähköpostiin asiakaspalvelu@inengineering.fi